KMO-portefeuille

Met de KMO-portefeuille kan je tot 30% steun krijgen van Vlaio op enkele van onze opleidingen. Neem onderstaande informatie even door of neem contact op via info@walkermilton.com voor een gesprek.

Kom je in aanmerkingen voor de KMO-portefeuille?

Een kmo is een zelfstandig bedrijf met minder dan 250 werknemers én met een jaaromzet van maximum € 50 miljoen óf een balanstotaal van maximum € 43 miljoen.

Een kleine onderneming (ko) is een zelfstandig bedrijf met minder dan 50 werknemers én met een jaaromzet van maximum € 10 miljoen of een balanstotaal van maximum € 10 miljoen.

Een onderneming die vaststelt dat zij op het laatst afgesloten boekjaar de criteria overschrijdt, verliest de hoedanigheid van kmo (of van ko) slechts wanneer deze situatie zich gedurende twee opeenvolgende boekjaren voordoet en vice versa.

Er zijn nog verdere voorwaarden die gaan bepalen of jouw bedrijf in aanmerking komt. Klik hier om er meer over te weten.

Hoe vraag je de KMO-portefeuille aan.

Het aanvragen van de KMO-portefeuille kan in enkele gemakkelijke stappen.

Op de website van de KMO-portefeuille kan je alle informatie vinden omtrent het aanvragen van de steunmaatregel, maar Vlaio heeft ook enkele handige filmpjes gemaakt.

  1. Hoe aanmelden?
  2. Grootte van de onderneming.
  3. Nieuwe aanvraag - Nace code.
  4. Nieuwe aanvraag - projectgegevens.
  5. Nieuwe aanvraag - dienstverlener.
  6. Nieuwe aanvraag - verklaring op eer.
  7. Nieuwe aanvraag - overzicht aanvraag.
  8. Storten en betalen.
  9. Hoe je gegevens verbeteren?

De aanvraag van de KMO-portefeuille wordt hiermee een stuk éénvoudiger gemaakt.