De charmante openingszin

De charmante openingszin

We staan nu op de beurs in het gangpad. Hoe gaan we gekwalificeerde leads of zelfs nieuwe klanten creëren? Dat doen we door een gesprek te starten. Maar dat is niet altijd gemakkelijk. Hoe open je zo’n gesprek?

Het bedenken van een goede openingszin is belangrijk om de aandacht van aanwezigen te trekken en hen te verleiden om je stand op een beurs te bezoeken. Gebruik je best een open vraag of beter een gesloten vraag? Is het aangewezen om humor te gebruiken in je openingszin of hou je het beter strikt professioneel? Het hangt een beetje van jezelf af en waar jij je comfortabel bij voelt. Het voordeel is dat je er slechts één hoeft te vinden. Slechts één openingszin. Zorg dat het een goeie is, want je gaat hem honderden keren moeten gebruiken. Hier alvast wat inspiratie van openingszinnen die hun effect niet zullen missen:

 • 'Heeft u het nieuwste CRM-pakket op de digitale markt gezien? We geven een demo op onze stand!'
 • 'Bent u op zoek naar administratieve ontzorging? We hebben precies wat u nodig heeft.'
 • 'Neem me niet kwalijk, heeft u gehoord van onze speciale actie? Kom kijken op onze stand!'
 • 'Heeft u een minuutje tijd? We laten u graag onze nieuwste producten zien op onze stand.'
 • 'Op zoek naar een oplossing voor uw personeelstekort? Kom eens op onze stand kijken wat we te bieden hebben.'
 • 'Heeft u onze nieuwste smaken al geprobeerd? Zo niet, dan mis je iets! Bezoek onze stand om eens te proeven.'
 • 'Bent u geïnteresseerd om meer te weten te komen over onze reisbestemmingen? Wij zijn de experts en willen onze kennis graag met u delen op onze stand.'
 • 'Met welke openingszin zou ik u op onze stand kunnen trekken?'
 • 'Wanneer zou u gelukkig naar huis gaan na deze beurs?'
 • 'Ik zag u net kijken naar onze productfiche van de cementmortels. Vanwaar de interesse?'
 • 'Wat gaat u morgen op uw bedrijf vertellen over deze beurs? Wat heeft u hier allemaal gezien?'


Over het algemeen moeten we stellen dat je het gesprek best opent met een open vraag. Een open vraag is een type vraag die een gedetailleerd en doordacht antwoord van de gesprekspersoon oproept. In tegenstelling tot gesloten vragen die met een eenvoudige "ja" of "nee" kunnen worden beantwoord, moedigen open vragen mensen aan om meer informatie te geven, hun mening te uiten of hun ervaringen te delen. Deze vragen beginnen meestal met woorden als 'wat', 'waarom', 'hoe' of 'vertel me over'.

Open vragen zijn zeer waardevol in alle delen van het verkoopproces. Ze helpen om een diepere betrokkenheid te creëren in het gesprek, actief luisteren aan te moedigen en zinvolle inzichten uit te lokken. Door je gesprekspartner aan te moedigen uitgebreide antwoorden te geven, bevorderen open vragen verkenning, begrip en de uitwisseling van ideeën. Ze stellen de vraagsteller in staat om een breder perspectief te krijgen en meer gedetailleerde informatie te verzamelen.

Over het algemeen stel je dus beter een open vraag… Mijn charmante openingszinnen is nu toevallig een gesloten vraag die bizar genoeg goed werkt. Voor mij althans.

'Goeiedag, heeft u al iets nieuws gezien op de beurs?'

Vergeet niet te glimlachen en vriendelijk te zijn wanneer je aanwezigen benadert en probeer je openingszin aan te passen aan hun behoeften of interesses. Door deze openingszinnen te gebruiken, kan je de aandacht van de aanwezigen trekken en hen ertoe brengen jouw stand op de beurs te betreden.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Ontdek meer inzichten

 • De nieuwste inzichten en strategieën om u te helpen meer deals te sluiten en de omzet te verhogen.
 • Blijf de concurrentie voor door te leren van experts uit de branche en voorbeelden uit de praktijk
 • Continu leren en ontwikkelen is essentieel voor succes in de verkoop
Meer inzichten