De perfecte beursdag start met een goede briefing

De perfecte beursdag start met een goede briefing
We zijn een stukje verder in de voorbereiding. We hebben al doelstellingen opgemaakt voor de vakbeurs en die aligneren met de algemene bedrijfsdoelstellingen. We hebben de brochures, het promotiemateriaal en naamkaartjes. De stand is helemaal klaar voor productie.

Heeft het marketingdepartement zijn goedkeuring gegeven? Yes.
Het salesteam is ook akkoord? Yes.
Alles afgetekend door het algemeen management? Yes.
Deze violen zijn dan alvast gelijk gestemd. Maar nu de medewerkers nog. Daarom maken we een duidelijke briefing op. Deze briefing zal ervoor zorgen dat iedereen weet wat die net moet doen op de stand. Een beursteam moet een geoliede machine worden waarbij iedereen aan hetzelfde zeel trekt.

Als je een goede briefing opmaakt, dan komt deze enorm van pas bij de opstart van de beurs. Of zelfs bij de opstart van iedere beursdag. Een briefing brengt focus en klaarheid, maar geeft ook de verantwoordelijkheden aan van alle medewerkers.

Herhaal ’s ochtends, tijdens een kick-off momentje nog eens de doelstellingen, dan is iedereen weer fris en opgeladen om aan een actieve beursdag te beginnen. Het is een motivatiemoment waarbij iedereen nog eens een overzicht krijgt van zijn taken en verantwoordelijkheden.

Over motivatiemoment gesproken… Er zijn bedrijven - misschien nogal Amerikaans - die voor de start van de beurs luide muziek opzetten en keihard beginnen dansen. Soms wel om ter hardst. Of om ter gekst. Het is een vorm van teambuilding op de beursstand, maar ook één die ervoor kan zorgen dat iedereen de nodige energie heeft om die dag keihard te knallen. Als de andere standhouders jullie bezig zien, zullen ze zich alvast goed geïntimideerd voelen. Zo wordt de vakbeurs ook een beetje mentale oorlogsvoering.

Ben jij ook iemand die zich helemaal zou geven? Zou het iets zijn voor jouw beursteam?
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Ontdek meer inzichten

  • De nieuwste inzichten en strategieën om u te helpen meer deals te sluiten en de omzet te verhogen.
  • Blijf de concurrentie voor door te leren van experts uit de branche en voorbeelden uit de praktijk
  • Continu leren en ontwikkelen is essentieel voor succes in de verkoop
Meer inzichten