Is de vakbeurs wel de ideale moment om bij te praten met je collega's?

Is de vakbeurs wel de ideale moment om bij te praten met je collega's?

We zien vaak dat het op beurzen een goede moment is om met collega’s bij te praten. Of dat denkt men toch. Veel vertegenwoordigers hebben elkaar al een tijdje niet gezien omdat ze in andere regio’s werken en het is dan comfortabel om even bij te praten en ervaringen te delen. Hoewel een goed contact tussen collega’s zeker valt aan te moedigen, is de beursstand niet de goede plek om elkaar te veel aandacht te geven.

Praten met je collega's op een beurs kan de indruk wekken dat je bedrijf niet volledig betrokken is bij de beurs en niet geïnteresseerd is in netwerken met potentiële klanten of prospecten.

Bovendien kan het worden gezien als onprofessioneel en kan het slecht reflecteren op het imago van je bedrijf. Het is beter om je te concentreren op het leggen van contacten en het opbouwen van relaties met potentiële klanten, in plaats van tijd te besteden aan het praten met collega’s.

Je kunt ook pauzes of specifieke tijden inplannen om bij te praten met collega's, maar richt je tijdens de beursuren op de potentiële klanten.

Bedrijven kunnen ook de dag voor de beurs nog eens een bijeenkomst organiseren. Even het salesteam bij elkaar brengen om nog eens de doelstellingen van de beurs te overlopen. Koppel dit eventueel aan een kleine teambuilding of een restaurantbezoek en zo heeft iedereen de kans gehad om elkaar nog eens te spreken voordat ze aan de beurs starten.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Ontdek meer inzichten

  • De nieuwste inzichten en strategieën om u te helpen meer deals te sluiten en de omzet te verhogen.
  • Blijf de concurrentie voor door te leren van experts uit de branche en voorbeelden uit de praktijk
  • Continu leren en ontwikkelen is essentieel voor succes in de verkoop
Meer inzichten