Is de vakbeurs wel de ideale moment om je stand onbemand te laten?

Is de vakbeurs wel de ideale moment om je stand onbemand te laten?

Het onbemand laten van jouw stand op een beurs is een jammere zaak, omdat het opnieuw de indruk kan wekken dat jouw bedrijf niet volledig betrokken is bij de beurs. Het kan het ook moeilijk maken voor potentiële klanten om informatie te krijgen of vragen te stellen over jouw producten of diensten.

Het is beter om altijd ten minste één vertegenwoordiger op de stand te hebben tijdens de beursuren om ervoor te zorgen dat potentiële klanten de informatie kunnen krijgen die ze nodig hebben en om relaties met hen op te bouwen. Of althans het eerste contact.

Op sommige beurzen is het niet ongewoon om een onbemande stand te hebben. Bijvoorbeeld wanneer de standhouder op een lezing of presentatie moet zijn tijdens de beurs. In zo’n geval kan je een bordje plaatsen met “Standhouder terug om X uur”. Het is in dergelijke gevallen wel altijd wenselijk om een back-up collega te hebben die de stand kan bemannen. Er zijn uiteraard uitzonderingen. Men moet van een kleine éénmanszaak met een klein budget ook niet altijd verwachten dat die er met personeel staat. Maar probeer toch jouw aanwezigheid te maximaliseren.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Ontdek meer inzichten

  • De nieuwste inzichten en strategieën om u te helpen meer deals te sluiten en de omzet te verhogen.
  • Blijf de concurrentie voor door te leren van experts uit de branche en voorbeelden uit de praktijk
  • Continu leren en ontwikkelen is essentieel voor succes in de verkoop
Meer inzichten