Waarom de laatste werkdag van de topverkoper?

Waarom de laatste werkdag van de topverkoper?

De Laatste Werkdag Van De Topverkoper behandelt de verkoop op de vakbeurs. Hoewel de vakbeurs wellicht de hoogmis van de verkoop genoemd mag worden, ontbreekt het bij vele verkopers aan kennis en vaardigheden om leads op de beurs te genereren. Laat staan ze te converteren. 

6% van de standhouders gelooft dat ze leads van de vakbeurs kunnen laten converteren. Slechts 6%. Nochtans tonen de statistieken aan dat 92% van de bezoekers interesse heeft in nieuwe producten en diensten. Als we die cijfers tegenover elkaar zetten, dan kunnen we alvast van een serieuze discrepantie spreken, maar... Daarin ligt ook ons concurrentievoordeel. Volg nog even mee. 

Onlangs sprak ik met Kevin Maes van de firma FTC, een onderneming uit Deurne. Kevin verstuurt dagdagelijks computers en GSM's naar zijn klanten. Daarvoor heeft hij stevige dozen nodig. Als zo'n doos tijdens het verzendproces een tik krijgt, dan moet die tegen dat stootje kunnen.

Nu was Kevin op zoek naar een nieuwe leverancier, want hij had een nieuw formaat van dozen nodig. Daarom trok hij met een collega naar de verpakkingsbeurs in Utrecht. Een uur of twee rijden. Vol goede moed ging het tweetal op zoek en spraken ze standhouders aan. Ze hadden hun kaartje gegeven aan maar liefst 8 mogelijke leveranciers. En raad eens hoeveel offertes ze binnen hadden gekregen twee maanden na de beurs... 0. Geen één. 

Ongeacht de reden van je beursdeelname, het uiteindelijke doel is om omzet te genereren. Hoewel het voor marketeers gebruikelijk is om op dergelijke evenementen leads te verzamelen, ligt de uitdaging in het omzetten ervan in daadwerkelijke verkopen. Met een goed geplande opvolgstrategie kan je met succes een concurrentievoordeel behalen uit de beurs.

Beurzen bieden een ideaal platform om jouw producten onder de aandacht te brengen en in contact te komen met potentiële klanten. Of je nu jouw naamsbekendheid wilt vergroten, nieuwe producten wilt promoten of gewoon wilt netwerken met professionals uit de branche, een beurs kan een waardevolle gelegenheid zijn om je marketingdoelstellingen te bereiken.

Het succes van de beursdeelname hangt echter af van jouw vermogen om leads om te zetten in verkopen. Helaas worstelen veel bedrijven met dit aspect.

Door op een beurs te exposeren, kunnen bedrijven bezoekers hun producten of diensten uit tastbaar laten ervaren. Dit kan helpen om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij potentiële klanten en hen een beter begrip te geven van hoe het product of de dienst hen ten goede kan komen.

Bovendien kunnen deze zoekers het bedrijf later nog gaan aanbevelen omdat ze een feeling hebben gekregen met jouw bedrijf. Een positieve klant of zelfs een positieve prospect, gaat jouw producten en diensten gemiddeld 6 keer aanbevelen. Krachtiger gaat je mond-tot-mondreclame niet worden.

Veel bedrijven geven aan dat mond-tot-mondreclame de beste vorm van reclame is, maar er is niemand die weet hoe je zoiets pro-actief aanpakt. Awel, de vakbeurs is de beste manier om hier gewicht aan te geven.

Met het boek De Laatste Werkdag Van De Topverkoper proberen we inzicht te brengen in het verkoopproces op de vakbeurs en proberen we onze klanten te helpen om een maximaal rendement te halen uit hun beursdeelname. Je kan het boek alvast bestellen in voorverkoop en we leveren uit in het najaar van 2023. 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Ontdek meer inzichten

  • De nieuwste inzichten en strategieën om u te helpen meer deals te sluiten en de omzet te verhogen.
  • Blijf de concurrentie voor door te leren van experts uit de branche en voorbeelden uit de praktijk
  • Continu leren en ontwikkelen is essentieel voor succes in de verkoop
Meer inzichten